Comunicat FSE Spiru Haret – 2 septembrie 2014 – Lege exonerare

FSE „SPIRU HARET“ salută adoptarea Legii privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET“ consideră că adoptarea de către Senatul României a Legii privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice vine să rezolve mai multe probleme apărute ca urmare a unei legislaţii ambigue. „Persoanele din învăţământ care vor beneficia de prevederile acestei legi nu au înşelat statul cu sumele pentru care urmează să  fie exonerate. Angajaţii în cauză au primit drepturile respective, în baza legilor de salarizare din anii 2010 şi 2011, sub forma unor sume compensatorii aferente sporurilor de care au beneficiat în mod legal până la data de 31 decembrie 2009. Actul normativ repară o nedreptate şi, pentru acest lucru, ţin să mulţumesc iniţiatorilor şi susţinătorilor proiectului“, a declarat Marius Nistor, preşedinte FSE „Spiru Haret“.

Menţionăm că proiectul de lege privind exonerarea de la plată a personalului plătit din fonduri publice a fost adoptat de Parlamentul României, însă preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea sa. Actul normativ ar fi trebuit discutat luni, 25 august, în plenul Senatului, însă din cauza lipsei de cvorum, dezbaterea s-a amânat. Proiectul de lege a a fost aprobat ieri, 1 septembrie, de către Senat, urmând să fie discutat şi aprobat de Camera Deputaţilor.

Departamentul Comunicare şi Imagine

Dragoş Neacşu

Distribuie articolul pe retelele de socializare: