COMUNICAT DE PRESĂ „PROJECTS FOR SCHOOL, PROJECTS FOR US“

REZULTATE PROIECT

„PROJECTS FOR SCHOOL, PROJECTS FOR US”

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, în parteneriat cu Primăria Municipiului București – PROEDUS, în cadrul CIVITAS, a implementat în perioada iunie – septembrie 2019 proiectul intitulat „Projects for school, projects for us”. Scopul acestuia a fost dezvoltarea unor activități de instruire profesională de specialitate în domeniul accesării platformei Primăriei Municipiului București – PROEDUS (CIVITAS), prin prezentarea fenomenului „bullying” în școli, precum și prevenirea  identificarea copiilor/elevilor și folosirea unor tehnici specifice pentru rezolvarea situațiilor acestora.

În prima etapă de derulare a proiectului s-a realizat informarea reciprocă a partenerilor, s-au selectat materialele prezentate și grupul țintă participant la work-shop-uri.

În a doua etapă s-au desfășurat, pe parcursul a 4 zile (12 ore),  câte 4 work-shop-uri/serie, totalizând un număr de 10 serii. La work-shop-uri s-a prezentat activitatea PROEDUS, regulamentul de aplicare în platforma CIVITAS, precum și modalitățile de completare corectă a cererilor de proiect. De asemenea, s-au prezentat informații, strategii, tehnici de prevenire sau limitare a fenomenului de bullying și bune practici, care s-au preluat și utilizat de toate cadrele didactice și didactice auxiliare din unitățile de învățământ din Municipiul București.

În consecință, proiectul a abordat tematicile din perspectiva practică, personalul didactic din serviciul de tip rezidențial fiind încurajat să experimenteze, să facă schimburi de experiență cu alte cadre didactice din unitățile de învățământ participante și să expună exemplele de bune practici din propria activitate.

În cadrul proiectului au participat 1000 de cadre didactice și didactice auxiliare, membri de sindicat ai Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ din unitățile de învățământ bucureștean.

București

10 septembrie 2019

Comunicatul in format pdf

Distribuie articolul pe retelele de socializare: