FSE Spiru Haret – Comunicat personal nedidactic

40.532 de membri ai FSE „SPIRU HARET” şi părinţi au semnat petiţia pentru susţinerea personalului nedidactic

 

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ a depus astăzi, 18 iulie 2013, la registratura Guvernului României nouă bibliorafturi conţinând sute de petiţii cu semnăturile a 40.532 de persoane, membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi părinţi. Acestea au semnat petiţia colectivă prin care se solicită deblocarea posturilor nedidactice şi didactice auxiliare, modificarea grilei de salarizare astfel încât sporul de vechime să nu mai fie inclus în salariu de încadrare şi aprobarea Regulamentului privind acordarea sporurilor pentru condiţii speciale de muncă.

Sistemul de învăţământ se confruntă cu o lipsă acută de personal nedidactic şi didactic auxiliar. Blocarea posturilor dar şi salariile foarte mici, sub limita subzistenţei, au condus la o situaţie care poate oricând să ducă la o tragedie. „La ora actuală nu cred că mai sunt unităţi de învăţământ în care să se respecte normativele de încadrare pentru personalul nedidactic. Acestă categorie de personal, care de cele mai multe ori este trecută cu vederea, asigură funcţionarea unităţilor de învăţământ. Fără acestea, atât cadrele didactice, cât şi elevii nu şi-ar mai putea desfăşura activitatea în condiţii decente. Sper ca primul ministru, Victor Ponta, să ţină cont de cele peste 40.000 de semnături şi să dea curs cererilor noastre“, a declarat Marius Nistor, preşedinte FSE „Spiru Haret”.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ apără interesele economice, sociale şi profesionale ale personalului din sistemul educaţional, militează pentru un învăţământ bazat pe calitate şi performanţă, susţinut financiar corespunzător importanţei sale strategice şi recunoaşterii importanţei sociale a meseriei de dascăl. FSE „Spiru Haret“ reprezintă interesele a peste 90.000 de membri de sindicat.

 

Departamentul Comunicare şi Imagine

DragoşNeacşu

Distribuie articolul pe retelele de socializare: