Problemele din învățământul bucureștean, prezentate Prefectului Municipiului București

 

Problemele din învățământul bucureștean, prezentate Prefectului Municipiului București

 

Liderii sindicatelor din București afiliate Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ s-au întâlnit azi cu prefectul Municipiului București, Traian Berbeceanu. La discuții au mai participat subprefectul Capitatei, domnul Corneliu Cîrstea, domnul inspectorul școlar general Ionel Pușcaș și domnul inspectorul școlar general adjuct Daniel Mălăelea.

„I-am prezentat domnului prefect problemele cu care ne confruntăm la nivelul Municipiului București. La ora actuală, la nivelul sistemului de învățământ preuniversitar din Capitală, datorită creșterii numărului de elevi și formațiunilor de studiu, avem nevoie urgentă de deblocarea mai multor posturi, atât didactice cât și nedidactice. O altă problemă este cea a spațiului: în peste 90% din unitățile școlare se învață în două schimburi. De asemenea, i-am cerut sprijinul pentru urgentarea vaccinării angajaților din învățământ care doresc acest lucru. Domnul prefect ne-a comunicat că Prefectura a demarat procedurile pentru înființarea unui centru de vaccinare pentru angajații din învățământ. Domnul Traian Berbeceanu a propus organizarea unor întâlniri lunare, astfel încât problemele cu care se confruntă învățământul bucureștean să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

Menționăm că, în cadrul întâlnirii, s-a discutat și despre revenirea la predarea față în față, liderii organizațiilor afiliate FSE „SPIRU HARET“ solicitându-i prefectului ca, împreună cu primarul general și cu primarii de sector, să găsească resursele necesare pentru asigurarea materialelor de protecție igienico-sanitare, astfel încât elevii și angajații din învățământ să fie protejați.  Întâlnirea a fost solicitată de președintele organizației CNSLR Frăția București, Vasile Stroe, ca urmare a cererii FSE „SPIRU HARET”.

 

 Departamentul Comunicare şi Imagine

          Dragoş Constantin Neacşu

 

21.01.2021

 

Distribuie articolul pe retelele de socializare: