Scrisoare FSE Spiru Haret – Presedinte Iohannis 06 noiembrie 2015

EXCELENȚEI SALE,

 

DOMNULUI KLAUS WERNER IOHANNIS,

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

 

Excelență,

 

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, luând act de situația tensionată existentă la ora actuală la nivelul societății și ținând cont de criza politică creată ca urmare a demisiei Guvernului României, vă solicită ca, în baza art. 80 din Constituția României, să mediați conflictul apărut între societatea civilă și clasa politică, astfel încât starea de incertitudine să fie finalizată cât mai curând.

O escaladare a situației actuale va avea efecte negative, la nivel național și internațional, atât din punct de vedere economic, cât și politic.

În plus, în condițiile în care interimatul Guvernului condus de domnul prim-ministru Sorin Mihai Cîmpeanu va continua pentru o perioadă mai lungă de timp, riscăm să intrăm în noul an fără un buget aprobat, ceea ce va genera blocarea investițiilor, întârzierea plății salariilor, a pensiilor și nu numai.

Pentru a preîntâmpina aceste efecte negative, vă solicităm, Excelență, ca, într-un timp cât mai scurt, împreună cu partidele politice și cu societatea civilă, să găsiți soluțiile necesare pentru asigurarea stabilității statului.

Considerăm, domnule Președinte, că, în discuțiile purtate cu partidele politice și cu societatea civilă, trebuie să plecați de la mesajul transmis de românii care de trei zile protestează în stradă, precum și de la observațiile din mediul online. Multe din problemele prezentate în „stradă“ au fost ridicate și de dumneavoastră în ultimul an și de aceea suntem siguri că veți lupta în continuare pentru o justiție independentă, o reformă reală a clasei politice și un trai mai bun pentru toți românii.

 

Cu deosebită considerație,

 

PREȘEDINTE

 

Prof. Marius Ovidiu NISTOR

Distribuie articolul pe retelele de socializare: