FSLI şi FSE „SPIRU HARET”: Tăcerea Guvernului e o invitaţie la noi proteste!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” anunţă continuarea protestelor în această săptămână. Colegii care fac parte din organizaţiile teritoriale afiliate vor picheta  sediile prefecturilor judeţene/ sediul Guvernului (în cazul organizațiilor din București)  după cum urmează:

 

 22 Martie – Huneadoara

 23 martie – Bihor, Brașov, Timiș şi Cluj

 24 martie – Maramureş, Arad, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Mehedinţi

 28 Martie – Alba și Sibiu

 29 Martie – București, Ilfov, Giurgiu, Mureș și Hunedoara (marș de protest)  

 30 martie 2023 – Dâmboviţa și Dolj

 

Suntem profund dezamăgiţi de lipsa de răspuns din partea Executivului şi considerăm că aceasta este, de fapt, o invitaţie la noi proteste, printre care şi demararea grevei generale în educaţie. Guvernul României se face responsabil în totalitate pentru starea sistemului de învăţământ naţional, dar şi de efectele acestor proteste asupra procesului de educaţie.

Salariaţii din învăţământ nu sunt dispuşi să renunţe la lupta pe care o duc în acest moment cu o clasă politică căreia nu îi pasă de viitorul şcolii româneşti, implicit de generaţiile de copii şi tineri care au nevoie de performanţă în educaţie.

Tăcerea Guvernului nu e doar sfidătoare la adresa noastră, a salariaţilor din învăţământ, ci la adresa tuturor familiilor din România, care îşi duc copiii la şcoală şi care aşteaptă respect şi implicare din partea legiuitorilor acestei ţări.

 

Vă reamintim, FSLI şi FSE „SPIRU HARET” cer de urgenţă Guvernului României să găsească soluţii la următoarele:

 

  1. a) rezolvarea problemei aplicării integrale a dispozițiilor Legii – cadru nr. 153/2017 pentru toate categoriile de salariați din învățământ, astfel încât toate categoriile de salariați din sistemul educațional să beneficieze de salariul de bază prevăzut de această lege pentru anul 2022;
  2. b) identificarea unor soluții pentru creșterea veniturilor personalului didactic auxiliar;
  3. c) adoptarea, în regim de urgență, a normativelor pentru personalul nedidactic și personalul didactic auxiliar, având în vedere că normativele care se aplică sunt din anul 1998;

Comunicat_comun_22.03.2023__-_Angajatii_din_educatie_continua_protestele cs

Distribuie articolul pe retelele de socializare: