Informare FSE Spiru Haret 4 aprilie 2014 – Decizie Curtea Constitutionala

NR. 283/04.04.2014

Către,

Ministerul Educaţiei Naţionale

Domnului Ministru Remus Pricopie

 

Stimate Domnule Ministru,

 

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“, având în vedere Decizia Curţii Constituţionale nr. 106/2014, care a fost publicată în Monitorul Oficial, vă solicită ca, în regim de urgenţă, să faceţi demersurile pentru găsirea soluţiilor necesare, astfel încât să limităm eventualele probleme care ar putea apărea în cadrul mobilităţii de personal din acest an.

Facem această solicitare ţinând cont că, potrivit Deciziei Curţii Constituţionale nr.106/2014, art. 253 (1) din Legea Educaţiei Naţionale a fost declarat neconstituţional şi, din această cauză, mobilitatea personalului didactic, care se află la ora actuală în desfăşurare, ar putea fi contestată.

De asemenea, considerăm că trebuie găsită o soluţie legală astfel încât angajaţii din învăţământ, care urmau să se titularizeze potrivit actualelor prevederi ale Metodologiei – cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2014-2015, să poată, în continuare, să ocupe posturi titularizabile.

 

 

Cu deosebită stimă,

 

Preşedinte F.S.E.”SPIRU HARET”

Prof. Marius Ovidiu Nistor

Distribuie articolul pe retelele de socializare: