FSE SPIRU HARET – Mesaj inceput de an scolar 2014

Despre FERICIRE

Sunt momente în care îmi vine să renunţ. Să mă rup de şcoală. Şi aceste momente nu sunt rare, numărul lor crescând odată cu trecerea anilor, de la Revoluţie. Însă, de fiecare dată, ceva mă opreşte.  Începutul de an şcolar este unul din momentele pentru care rămân.  Bucuria din prima zi de şcoală  de pe feţele copiilor, care păşesc pentru prima dată în clasă, parcă te face să uiţi de lumea în care trăieşti.

De multe ori mă întreb şi dacă munca noastră mai contează. Dacă cineva mai pune preţ pe ceea ce facem noi, pe orele pe care le petrecem la catedră. Şi, aproape de fiecare dată, se întâmplă ceva care mă face să mă gândesc că suntem încă apreciaţi şi respectaţi. Zilele trecute, eram cu mai mulţi colegi pe o stradă din Bucureşti. Din spate, am auzit pe cineva strigând. M-am întors şi am văzut un tânăr cu un mare buchet de flori alergând spre grupul nostru. Era un fost elev al uneia din colegele cu care eram. Ne văzuse trecând prin faţa magazinului lui şi a vrut în acest fel să-i mulţumească doamnei care, timp de 4 ani, i-a fost dirigintă. Nu vă pot descrie în cuvinte emoţiile şi bucuria care s-au putut citi pe faţa colegei care a primit florile! Sunt însă  sigur că fiecare dintre dumneavoastră a trăit un asemenea moment.

Aceste clipe, precum cele de mai sus, mă fac să merg înainte. Mă întăresc şi îmi dau putere să lupt în continuare.

Acum, la începutul noului an şcolar, îmi doresc ca fiecare dintre noi să rememoreze momentele în care ne-am simţit mândri că suntem dascăli, ne-am simţit apreciaţi şi respectaţi. Şi îmi mai doresc ca în această zi fiecare politician, fie el primar, parlamentar sau ministru, să se gândească la învăţătoarea/învăţătorul lui, care i-a pus pentru prima dată stiloul în mână şi, în acelaşi timp, să se uite la ce a făcut el pentru ca acel învăţător să aibă un trai mai bun.

În încheiere, vă doresc să aveţi un an şcolar cu multe împliniri şi bucurii!

Al dumneavoastră coleg,

Prof. Marius Ovidiu Nistor

Distribuie articolul pe retelele de socializare: