FSe Spiru Haret – Protest OMECS 4995

Catre

MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE

 

DOMNULUI MINISTRU,

SORIN MIHAI CAMPEANU

Domnule Ministru,

 

Federatia Sindicatelor din Educatie SPIRU HARET a luat act de continutul O.M.E.C.S. nr. 4995/19.08.2015, astfel cum a fost el publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, ordin retras astazi de dumneavoastra.

Va reamintim ca federatia noastra, inca din faza de proiect a ordinului, a obiectat fata de continutul formei propuse de minister, facand observatii de substanta, de natura sa vina in sprijinul sistemului de invatamant si al salariatilor acestuia. Dintre propunerile noastre, in principal cele vizand normarea personalului nedidactic si didactic auxiliar nu au fost agreate, ministerul mentinand o forma nesatisfacatoare – singura modificare acceptata fiind aceea de discutare a normarii in comisiile paritare de la nivelul inspectoratelor scolare.

Am atras atentia de la inceputul negocierilor ca nu suntem dispusi sa acceptam niciun fel de de diminuari ale indemnizatiilor de conducere aflate in plata si nicio concediere de personal – de altfel, am si primit asigurari exprese din partea dumneavoastra ca nu se vor opera diminuari/disponibilizari. Nu putem fi de acord ca, pentru excesele comise in unele judete/unitati de invatamant (cu acceptul inspectoratelor scolare si chiar al Ministerului Educatiei), sa fie dispuse masuri care afecteaza buna functionare a tuturor unitatilor de invatamant din tara; respectivele excese trebuiau solutionate punctual.

Apreciem inacceptabila lipsa de coerenta in procesul de elaborare a actelor administrative cu caracter normativ de la nivelul ministerului pe care il conduceti, care genereaza confuzie si tensiuni in sistem.

Regretam ca Ministerul Educatiei nu a dat curs ultimului nostru demers anterior publicarii ordinului, care ar fi condus la evitarea situatiei actuale.

 

Domnule Ministru, va atragem atentia ca, daca prin continutul viitorului ordin privind aprobarea  criteriilor de stabilire a indemnizatiilor de conducere specifice, a criteriilor de stabilire a structurilor functionale si a criteriilor de normare pentru personalul din sistemul national de invatamant preuniversitar de stat, se va aduce atingere indemnizatiilor de conducere in plata, functiilor pe care este incadrat personalul didactic auxiliar (secretar-sef si administrator financiar/contabil-sef) si locurilor de munca ale personalului didactic auxiliar si nedidactic, Federatia Sindicatelor din Educatie SPIRU HARET va declansa actiuni de protest.

Președinte

Marius Ovidiu NISTOR

Distribuie articolul pe retelele de socializare: