FSE SPIRU HARET – Mesaj inceput de an scolar 2015

Dragi colegi,

 

         Acum, când vorba românească „Ai carte, ai parte!“ este luată în derâdere, noi, angajații din învățământ, suntem singurii care mai încercăm să ținem piept ignoranței, imposturii și inculturii. Într-o țară în care egoismul și narcisismul și nesimțirea se predau gratis în fiecare seară la TV, noi trebuie să demostrăm că educația este importantă.

         Știm, este greu să vii în fața clasei și să zâmbești, când nu știi cum să-ți mai plătești facturile la utilități și când nici măcar copilul din fața ta nu te mai respectă.

         Însă, nu trebuie să uităm niciodată de ce ne-am ales acest drum în viață; nu trebuie să uităm că noi nu avem un copil sau doi, ci avem mii, pentru care un an, doi, sau patru, am fost și părinți – de la catedră. Și, cu toate că mulți ne uită în momentul în care au făcut primul pas afară din curtea școlii, sunt alții care ne poartă în suflet întreaga viață.

         Într-o Românie în care se vorbește despre calea europeană, însă în care majoritatea nu reușește să treacă de noroiul de pe uliță, noi trebuie să ne arătăm puterea pentru a putea vorbi de o societate durabilă.

         Nu trebuie să abandonăm!

         Nu trebuie să ne abatem de la calea pe care ne-am stabilit-o!

         Acum, la început de an școlar, pot să vă asigur că Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ va continua să lupte pentru drepturile angajaților din învățământ, pentru salarii mai mari și pentru investiții în școala românească. Însă, nu trebuie să uităm că sindicatul nu reprezintă un om. Puterea sindicatului este dată de unitatea de acțiune a membrilor săi.

         Urmează o perioadă tensionată în care trebuie să arătăm că suntem uniți, că nu îngenunchem și nu ne lăsăm cumpărați pe doi arginți.

     Uniți suntem puternici!

  Marius Ovidiu Nistor 

Președinte

14  septembrie 2015   

Distribuie articolul pe retelele de socializare: