Mesaj 5 octombrie 2015 – Ziua Mondiala a Educatiei

   Responsabilitate, mândrie și bucurie

 

În momentul în care ai pășit pentru prima dată într-o clasă și ai deschis catalogul, nu ai cum să nu fi simțit fluturii din stomac. Cu acea stare euforică nu te întâlnești a doua oară în viață. Odată cu alegerea acestei meserii, vine însă și o mare responsabilitate. Noi suntem cei care, prin actiunile noastre, decidem soarta generațiilor următoare. Suntem cei care preluăm de la părinți un copil în lacrimi și dăm înapoi societății un doctor, un profesor, un politist sau un politician. Suntem cei care modelăm caractere.

Astăzi, 5 octombrie, se sărbătorește Ziua Mondială a Educației, o zi în care noi, angajații din învățământ, ar trebui să fim mândri că prin mâinele noastre trec generații de elevi, care au reușit în viață și datorită nouă. Toate acestea ar trebui să ne aducă bucurie în suflet. Sunt sigur că, în sinea noastră, simțim această bucurie, chiar dacă ea se destramă repede în momentul în care revenim la problemele zilei de mâine.

De aceea vă rog ca ASTĂZI să vă mândriți cu meseria aleasă.

Fără dascăli puternici nu se poate vorbi de o societate durabilă și, dacă societatea și clasa politică nu ne conferă această putere, trebuie  să ne-o câștigăm singuri.

La mulți ani, dragi colegi!

Cu deosebit respect,

Marius Ovidiu NISTOR

Președinte

Distribuie articolul pe retelele de socializare: