Intalnire intre delegatia Administratiei si reprezentantii CNAFS

Intalnire intre delegatia Administratiei si reprezentantii CNAFS

Marți, 4 august a.c., la Palatul Cotroceni, a avut loc o întâlnire între delegația Administrației Prezidențiale, condusă de Șeful Cancelariei Președintelui, domnul Sorin-Dan Mihalache și reprezentanții Coaliției Naționale pentru Absorbția Fondurilor Structurale.

Dialogul a avut loc pe fondul interesului comun privind identificarea celor mai bune măsuri pentru optimizarea mecanismelor de absorbție a fondurilor structurale.

Cu acest prilej, reprezentanții Coaliției au prezentat setul de măsuri agreat deja cu miniștrii de resort: asigurarea unei cofinanțări de maxim 2% pentru sectorul non-profit; reducerea termenului de rambursare la 20 de zile, în condițiile furnizării tuturor documentelor necesare; asigurarea de prefinanțare continuă, pentru sectorul non-profit, pe întreaga durată a implementării proiectelor, pentru cheltuielile cu personalul, prin tranșe trimestriale; introducerea responsabilului de proiect, la nivelul tuturor autorităților de management, urmând ca, în cazul POSDRU, această măsură să fie analizată separat; clarificarea procedurilor de achiziții publice, în cazul administrațiilor publice locale și asumarea de către autoritățile avizatoare, în cazul identificării de nereguli.

Reprezentanții Administrației Prezidențiale și-au exprimat sprijinul de principiu pentru orice demers care este de natură a simplifica procedurile administrative și a conduce la creșterea gradului de absorbție a fondurilor structurale, salutând inițiativa de dialog lansată de Coaliție pe această temă importantă pentru România.
Ambele părți au convenit să continue discuțiile în acest sens, în perioada următoare.

Coaliția Națională pentru Absorbția Fondurilor Structurale este formată din peste 40 de organizații de la nivel local și național, reprezentând sindicate, patronate, asociații, fundații, autoritățile publice locale, mediul studențesc.

Din partea Administrației Prezidențiale au mai participat consilierii de stat doamna Iulia Huiu și domnul George Vladimir Duhan.

Distribuie articolul pe retelele de socializare: